Na een aantal jaren huiskatten te hebben gehad kwamen we op een kattenshow terecht. Daar werden we verliefd op de Maine Coon met zijn robuuste uiterlijk en zijn mensgerichte karakter. Toen we dat eenmaal hadden gezien wilden we zelf graag een Maine Coon. Het duurde niet lang voor ons huishouden werd uitgebreid met twee Maine Coon zusjes, Kyarah en Nikita.

Na veel informatie te hebben ingewonnen, veel met andere fokkers erover gepraat te hebben en er hard over na te hebben gedacht besloten we dat we wilden gaan fokken. Onze grote hulp daarbij zijn Astrid en Leo Staver van cattery Tricks and Tails geweest. Niet alleen vertrouwden zij ons 2 mooie dametjes toe, ook hebben ze ons geholpen bij alle mogelijke vragen die we hadden.

Sinds 2002 zijn wij een hobby cattery waar gezondheid en karakter onze eerste prioriteiten zijn, maar daarbij ook prachtige kittens op de wereld zetten. Onze katten zijn een belangrijk deel van ons leven en het fokken van een nestje Maine Coons is voor ons een hobby welke met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt uitgevoerd. De ouderdieren worden zorgvuldig uitgekozen en mogen alleen een nestje krijgen als alle (gezondheids-) aspecten in orde zijn. Daarbij kijken we ook uitgebreid naar de lijnen welke we mee werken, gezonde lijnen waarbij het inteelt percentage niet zo hoog is. Veel aandacht wordt besteed aan het socialiseren van de kittens en tijdens het opgroeien krijgen ze de beste voeding en verzorging.

Karakter, gezondheid en uiterlijk

Als je fokt wil je ook een bijdrage geven aan het ras! Daarbij zijn sommige dingen natuurlijk vanzelf sprekend.
Onze katten zijn in eerste instantie onze huisdieren, en als alles meezit dat zijn we heel blij dat ze voor nakomelingen kunnen zorgen.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze katten en van de kittens die we op de wereld zetten. Om die reden kiezen we ervoor om onze katten te laten testen op een aantal bekende erfelijke ziekten die onder andere bij de Maine Coon optreden. Voordat onze katten een nestje mogen krijgen worden ze getest op pattela luxatie, kattenaids/kattenleukemie en op HCM (echo en DNA MyBPC3 mutatie), PKD, SMA, PL, HD.
Hiermee zullen we helaas niet kunnen voorkomen dat een door ons gefokt kitten ooit één van de aandoeningen kan krijgen, maar we willen die kans wel zo klein mogelijk maken!

Naast gezondheid hechten we ook veel waarde aan stambomen, de genetische afkomst van onze katten. Bij voorkeur fokken wij met katten die niet veel voorkomende stambomen hebben, outcross stambomen en soms met nieuw foundation. Het liefst mengen we zoveel mogelijk verschillende lijnen met elkaar, dit zorgt voor een grotere genetische diversiteit. Hetgeen voor ons een betere en gezondere genetische basis voor het ras is.

Bij dit alles verliezen we het uiterlijk van de Maine Coon natuurlijk niet uit het oog! Wij houden van een mooie robuuste Maine Coon en ons doel is dat onze kittens voldoen aan de rasstandaard! Het is niet ons eerste doel een "showwinnaar" te fokken, tenslotte hoeveel Maine Coons zullen het werkelijk tot in de showhal brengen? Een gezond en lief huisdier en een gezond Maine Coon ras weegt voor ons zwaarder als welke prijs dan ook!

Ook als je inmiddels al een paar jaar fokt is er nog heel erg veel te leren over katten en fokken en ons ras Maine Coon.
Om die reden volgen wij ook met grote regelmaat, workshops, lezingen en seminars die daarin bijdragen, zoals de Felcan dag, World Cat Congres en nog vele meer. In 2009 hebben we ook de G1 cursus van Pawpeds met goed resultaat gevolgd! Deze cursus is aan te raden voor iedereen die meer over katten wil weten of wil starten of gestart is met fokken!

Onze cattery is geregisteerd bij de FIFÉ, CFA en TICA, wij zijn lid van Cats and Tulips en Rasclub Maine Coon.